Νέο τεράστιο σκάνδαλο με αυτοκινητοβιομηχανία !

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως τα αυτοκίνητα Toyota Hilux και Toyota Land Cruisers, χρησιμοποιούνται σε κάθε προπαγανδιστικό βίντεο του ISIS στο Ιράκ, τη Συρία και Λιβύη. Στα βίντεο, τα εν λόγω οχήματα, είναι φορτωμένα με βαρύ οπλισμό και φέρουν τη χαρακτηριστική μαύρη σημαία της ISIS.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και επικεφαλής του Counter Extremism Project ανέφερε στο ABC News: «Ατυχώς, τα Toyota Land Cruiser και Hilux, έχουν μετατραπεί σε μέρος του "σήματος κατατεθέν" της οργάνωσης».

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πώς το Ισλαμικό Κράτος προμηθεύτηκε τα οχήματα.

«Η Toyota έχει αυστηρή πολιτική να μην πουλά αυτοκίνητα σε αγοραστές που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για παραστρατιωτικές ή εξτρεμιστικές ενέργειες, και έχουμε τη σχετική τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσουμε να αποτραπεί το ενδεχόμενο προϊόντα κατασκευασμένα από εμάς να παραδοθούν προς παράνομη παραστρατιωτική χρήση».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...