ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ: Το «νέο ειδύλλιο» Ελλάδας – Η.Π.Α ! Πως η προγραμματισμένη επίσκεψη Κέρι στην Αθήνα, βάζει τέλος στο φλερτ του Τσίπρα με τη Μόσχα !

Η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τζον Κέρι στην Αθήνα, αναμένεται να επισφραγίσει τη στροφή της Κυβέρνησης Τσίπρα προς τον Αμερικανικό παράγοντα και τις ενεργειακές του βλέψεις στην περιοχή.

Ως προπομπός της επίσκεψης Κέρι, καταφθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αριστοτελίας Πελώνη για τα «Νέα» του Σαββάτου, η επίσκεψη αυτή θα συμπέσει, διόλου τυχαία, με αυτή του Βούλγαρου ΥΠΟΙΚ, Ντανιέλ Μίτοφ που συνδέεται επίσης στο δημοσίευμα, με την πρόσφατη συνάντηση του Αμος Χολσταιν, απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ενεργειακά, με τον Νίκο Παππά και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση του Χόλσταιν με τον Κοτζιά κατά την πρόσφατη σύσκεψη του ΟΗΕ, στην οποία οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν στην Ελληνική πλευρά ότι μια σύμβαση για την διέλευση ρωσικού αγωγού από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα θα σήμαινε ταυτόχρονα τον αποκλεισμό της χώρας από τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό και τις συνδεόμενες με αυτόν επενδύσεις.

Στη συνέχεια η στάση της Ελλάδας φάνηκε να γέρνει προς τα αμερικανικά σχέδια και αυτό το νέο ειδύλλιο στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις διαφάνηκε στις δηλώσεις Τσίπρα, όταν κατά την επίσκεψη του στις Η.Π.Α δήλωσε ότι εκεί συνάντησε πιο ευήκοα ώτα στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η διαβεβαίωση των Αμερικανών ότι η πλευρά των Η.Π.Α θα εξασφαλίσει τα κονδύλια για τις απαραίτητες επενδύσεις για τον αγωγό φαίνεται να ήταν το «τυράκι» που έγειρε την πλάστιγγα προς τους δικούς τους σχεδιασμούς, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια για συνεργασία της Ελλάδας με την Ρωσία στον ενεργειακό τομέα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...