ΒΟΜΒΑ !Για πρώτη φορά δείτε τα πτωχευμένα ΜΜΕ!

Τα μίντια μυρίζουν ...μπαρούτι! Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πτώχευση των ελληνικών καναλιών.

Το 40% των εργαζομένων βρίσκεται ήδη στο ταμείο ανεργίας, όσοι έμειναν τους περικόπηκε ο μισθός ενώ ετοιμάζονται και για νέες απολύσεις.

Έχουν τεράστια χρέη που προκύπτουν από δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν και ξεπερνούν τα 800.000 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τον φάκελο των δανείων αυτών.

Εχουν δάνεια σε τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) που φτάνουν συνολικά τα 808.830.190 ευρώ, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα των συντακτών.

Από αυτό το ποσό τα 39 εκατ. βρίσκονται σε ρύθμιση καθώς και άλλα 118 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται ως ενήμερα.

Υπερδανεισμένος είναι ο ΔΟΛ (ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη), τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ! Τα μισά από αυτά (98,1 εκατ. ευρώ – τα 93,8 εκατ. ευρώ εξ αυτών σε ρύθμιση) είναι δάνεια από την Alpha Bank. Αλλά 21 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς εμφανίζονται επίσης να είναι σε ρύθμιση.

Ο «Πήγασο» (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), είναι μέτοχος του MEGA (Τηλέτυπος), αλλά έχει και ίδια δάνεια που φτάνουν τα 157,9 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα σε Εθνική (60,9 εκατ. ευρώ) και Alpha Bank (60,4 εκατ. ευρώ).

Ο ΑΝΤ1 (ιδιοκτησίας Κυριακού), που μαζί με το Μακεδονία TV έχουν δάνεια και στις τέσσερις τράπεζες που αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ! ΣΚΑΪ και «Καθημερινή» έχουν επίσης δάνεια που αγγίζουν τα 105 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα (81 εκατ. ευρώ) να είναι στην Εθνική.

Ο ALPHA TV και η DEMCO (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) εμφανίζονται με σχετικά χαμηλό δανεισμό (14,7 εκατ. ευρώ). Στις παρατηρήσεις όμως σημειώνεται ότι η DEMCO εμφανίζεται με οφειλές 53 εκατ. ευρώ στην εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ άλλα 45 εκατ. ευρώ εντοπίζονται σε καθυστέρηση στη Eurobank.

Οφειλές 8 εκατ. ευρώ στην εκκαθάριση του Τ.Τ. και για τη Village Cinemas (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) χωρίς διευκρινίσεις. Το STAR (ιδιοκτησίας Βραδινογιάννη) έχει δανεισμό που φτάνει τα 56,6 εκατ. ευρώ, το «Πρώτο Θέμα» (ιδιοκτησίας Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου) έχει δάνεια 11,2 εκατ. ευρώ.

Απ’ όλα αυτά τα ΜΜΕ, πάντως, μόνο σε ALPHA TV, ΣΚΑΪ και «Πρώτο Θέμα» αναφέρονται ονομαστικά μέτοχοι, στελέχη και δημοσιογράφοι που έχουν απευθείας στο όνομά τους δάνεια.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...