Βόμβα ! Η κυβέρνηση "καίει" την Θράκη !

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για άλλη μια φορά, στην Ελλάδα, με σκοπό, την αναγνώριση του Κοσσόβου ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

Πιο αναλυτικά, η 70η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., δημιούργησε αρκετά διπλωματικά προβλήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς πέρα από την στήριξη υπέρ του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Εβδομάδας της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε., οι Αμερικανοί διπλωμάτες "στρίμωξαν" τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ασκώντας ισχυρές πιέσεις για την αναγνώριση του Κοσσόβου από την Ελλάδα.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών του Κοσσόβου Isa Mustafa και Hashim Thaçi, σε συνάντηση που είχαν με τον κ Κοτζιά, έχοντας την ένθερμη υποστήριξη των ΗΠΑ, απαίτησαν έμμεσα να ορίσει η Ελληνική Κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα με κατάληξη την αναγνώριση του Κοσσόβου.

Στο διπλωματικό ζήτημα αναφέρθηκαν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, τα οποία τόνισαν ότι, η Ελλάδα θα έχει αναγκαστεί μέχρι το 2015 να αναγνωρίσει το Κόσσοβο, αφού στην παρούσα οικονομική της κατάσταση δεν έχει την "δύναμη" να εναντιωθεί στις ΗΠΑ.

Παρότι αρκετές χώρες της ΕΕ έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο, (όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία), η Ελλάδα αποφεύγει μια τέτοιου είδους ενέργεια, διότι μια ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου θα αποτελούσε την αρχή μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που θα έπληττε την Θράκη.

Πιο αναλυτικά, θα έβαζε τα θεμέλια για την απόσπαση της Θράκης από την ελληνική επικράτεια, δημιουργώντας το κρατίδιο Δυτική Θράκη, έχοντας ως δικαιολογία την προστασία των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι για το οποίο δίνει χρόνια μάχη η Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κόσοβο αποτελεί μια από τις "αγαπημένες" χώρες των ΗΠΑ, οι οποίες πρόσφατα κατασκεύασαν στο νοτιοανατολικό Κόσσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα στρατόπεδα στον κόσμο, όπου ζουν και εκπαιδεύονται περίπου 12 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...