Τρόμος: Ιός-γίγαντας ξεφεύγει από τους λιωμένους πάγους της Σιβηρίας ! Έχει 1.200 γονίδια όταν ο HIV έχει 9 !

Ανησυχητικά στοιχεία καταγράφει ο συγγραφέας του βιβλίου "Ένας πλανήτης ιών", Carl Zimmer.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, ο ιός με το όνομα Mollivirus sibericum προσβάλει αμοιβάδες, ενώ ανακαλύφθηκε πρώτη φορά στους λιωμένους πάγους το 2003. 

Το εκπληκτικό με τον συγκεκριμένο ιό είναι ότι έχει 1.200 γονίδια, πάνω από τα διπλάσια από ότι οι παραδοσιακοί ιοί. Επί της ουσίας, αναφέρει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πραγματικό κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Το εκπληκτικό με τον συγκεκριμένο ιό, είναι η γονιδιακή του σύσταση, αφού αποτελείται από 1.200 γονίδια, ενώ συνήθως οι ιοί αποτελούνται το πολύ έως 500. Για να καταλάβει κανείς την σύγκριση, ο ιός του HIV αποτελείται από 9 γονίδια.


Ο σιβηρικός ιός Mollivirus sibericum είναι 30 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο ιό, φθάνοντας σχεδόν το μέγεθος βακτηρίου.

Οι ιοί τεχνικά δεν θεωρούνται ζωντανοί, αλλά ο τεράστιος ιός (για τον οποίο οι ειδικοί λένε ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο), θα μπορούσε να είναι ζωντανός με στοιχεία μεταβολισμού.

Μετά την ανακάλυψη αυτού του Mollivirus sibericum, οι ειδικοί αναθεωρούν τις απόψεις τους για τους ιούς.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...